Arkadaşlar, aslında ketojenik diyet sizin atıştırma yapmadan gayet güzel yaşayabileceğiniz bir diyet. Ama yine de diyelim ki, toplantı uzadı yemek saatiniz geçti, açlık tavana vurdu. Ne yapacaksınız, atıştıracaksınız tabi. Masanın üzerinde kurabiyeler, püskevitler… Can dayanmıyor, bilirim 😢. İşte o yüzden size bu gün ketojenik diyet atıştırmalıklarını listelemeye geldim. Bu atıştırmalıklar ile, hem düşük karb alacak hem de huzurlu olacaksınız. Tuzak dolu bu dünyada ketolar olarak bir birimize sahip çıkalım, sizlerin de atıştırmalık fikirleriniz var ise alta yorum olarak bırakın lütfen, ben de buraya eklerim;

 

1- Badem, Ceviz, Fındık

Kuruyemişler genelde ketojenik diyette kabul görse de, aslında hepsi tüketilebilir değildir. O yüzden sırasıyla badem, ceviz ve fındık yiyebiliriz. Tabi bunları 1 kilo yemiyoruz. 1 avuç kafidir. Badem en çok tercih ettiğimiz unutmayalım, çünkü onda karb çok az.

2- Zeytin

Kim inanır zeytin bir atıştırmalık olsun. Çünkü biz zeytini ekmek ile simit ile yemeyi pek severiz. Şimdi ekmeği unutun, yiyeceğimiz şey, çantamızda taşıyacağımız zeytin. Ben siyah zeytini hala ekmeksiz yiyemiyorum 🤦‍♀️ O yüzden yeşil zeytin tercih ediyorum. 5-10 zeytin yediğinizde kuru yemişten bile daha doyurucu olduğunu göreceksiniz.

3- Kaşar Peynir

Aslında diğer peynirler de olur ama kaşar peynir hem bazı markaların minik porsiyonları ile hem de bir gün bozulmadan ezilmeden çantada taşınabilir olması ile listemize giriyor. Ketojenik diyet atıştırmalıkları ne kadar güzel değil mi, meze gibi 😂 Yalnız ketojenik diyetin genel özelliği olarak, hiç bir şeyi abartmadığımız gibi peyniri de abartmıyoruz. Çünkü onda da karb var. Günde 50 gr üstüne geçmemek lazım. (2 orta dilim beyaz peynir)

4- Füme Et, Salam Gibi Şarküteriler

Her ne kadar nitrat içeriği nedeniyle şarküteri  sağlıklı yaşam için tercih edilen bir gıda olmasa da; zor zamanlarda imdada yetişiyor sevgili okur. Bir çok insanın arası pek yoktur zaten ama ben çok severim, her pisliği sevdiğim gibi. Füme et, füme hindi, salam, pastırma vs. bunlar iyidir. Tok tutar, açlık bastırır. Hatta içine avakado sürüp rulo yapar, sabahtan dolaba atarsanız akşam üstü açlıklarına derman olur.

5- Salatalık

Özellikle vejeteryan ketocular, ya da protein limitini dolduran ketocular burada mı? Salatalık karb oranı oldukça düşük; hatta 1 tane de 1 gr bir sebzedir. O nedenle diyelim ki, 10 badem, 1 salatalık size oldukça iyi gelir. Tek başına salatalığın işe yaramadığını söyleyelim.

 

6- Avokado

Avokado çokları tarafından sevilmese de aslında ketojenik diyette hem gerekli hem de herşeyden daha güçlüdür. İçinde yüksek oranda potasyum ve yağ bulunur ki bunlara çok ihtiyacımız var, eğer atıştırmalık olarak tüketirseniz; üzerine biraz karabiber, biraz limon ve tuz ilave ederseniz yarım avokado harika bir yiyeceğe dönüşebilir.

7- Zeytin Yağı

Buyurun master degree bir ketojenik diyet atıştırmalığı. Zeytin yağını ne yapacaz allahını seversen Ebru… İçiyoruz efendim. Evet, ileri seviye demiştim. Herkesin harcı değil zira. Yapabilirseniz bir kahve fincanının yarısı kadar içebilirsiniz.

8- Ketojenik Diyet Atıştırmalıklar: Bulletproof Coffee

Böyle havalı ismi olduğuna bakmayın bildiğiniz yağlı kahve. Ama hindistan cevizi yağı ile yaptığınızda çok rahatsız edici değil. Sadece yapmanız gereken, kahvenize bir tatlı kaşığı yağ ekleyip bunu bir termosta iyice çalakalamak. Köpüklü bir kahve elde edeceksiniz. Ben sabahları bunu içerek kahvaltı saatimi  11′ e kadar ötelemiş oluyorum.

9- Kahve Kreması

Starbucks’ çılardan bahsediyorum. “whipped cream” diye geçen, starbucks’ ın şekerli kahvelerine eklediği kremayı siz sütsüz sade kahvelerine eklemelerini isteyin. gayet iyi olduğunu göreceksiniz.

10- Turşu

İşte yine alışılmadık bir atıştırmalık. İtiraf edelim sevgili okur siz bu sıraldıklarımı tüketirken, çevrenizde garip homurdanmalar, cesareti olanların ise “öyle yağlı şeyler yenir mi ya” dediklerini duyacaksınız, şimdi onlarla mücadele etmenin yolunu söylüyorum; sallamayın 😁. Çünkü insanlar hep konuşur. Salatalık turşusu mutlaka dolabınızda bulunsun. 3-4 tanesi hem sodyum açısından, vücudunuzun sıklıkla duyacağı minarel ihtiyacına ilaç gibi gelir, hem fermente gıda olduğu için bağırsaklar için harikadır.

Bonus: Benim Tarifim: Bademli Zeytin

Benim tarifim deyip abartmayayım, Güney İspanya’ da her yerde bulunabilir. İhtiyacınız olan 2 tane şey var; çiğ badem ve çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin. Bademleri zeytinlerin içine koyup, buzdolabında bekletin. Atıştırmalık olarak  5-10 tane tüketilirse başka hiç bir şeye ihtiyacınız kalmıyor.

Keep Calm and Keto On

Ketojenik diyet hakkında daha fazla bilgi için: http://biyerdenbasla.com/category/ketojenik-diyet/